Welke draagzak voor mijn baby?

Inhoudsopgave

Welke draagzak voor mijn baby?

De Tula Free-to Grow draagzak is momenteel de beste als het erom gaat comfortabel te zijn voor zowel jou als je kind. Je kunt dit veelzijdige toestel zowel in een buikligging als in een rugligging gebruiken, ongeacht hoe oud ze zijn – van 3 maanden tot ongeveer 3 jaar! Hij verdeelt het gewicht ook gelijkmatig over het lichaam; wat betekent dat we goede steun krijgen in elke hoek: hoofd/nek (met veel ruimte tussen hun schouderbladen), schouders & bovenarmen zowel als onderruggen, en dat alles terwijl die mooie knieën onder blijven waar ze moeten zijn tijdens wandelscènes in TV shows

Wat is ergonomisch dragen?

De ergonomische draaghouding houdt je baby dicht bij je in een verantwoorde drager of draagdoek. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling en veiligheid, dus moet het goed gebeuren! Op deze manier dragen houdt rekening met het hele lichaam: heupbreedte-zit comfortabel op taillehoogte terwijl rug & nek goed ondersteund worden; zitdiepte maakt passende demping mogelijk van stuitje tot en met dijen -om steun te geven waar dat het meest nodig is–heup/dijen combo is hier de sleutel, want als het niet goed afgesteld is kan een slechte houding allerlei problemen beneden veroorzaken.

Waarom is het goed om je baby te dragen?

Als je een baby hebt, kan het heel prettig zijn om ze rond te dragen. Of het nu binnenshuis is, zodat ze dichtbij zijn en geen extra aandacht nodig hebben tijdens de borstvoeding, of buitenshuis, zodat hun longen veel lucht krijgen (vooral als er geen wandelwagens beschikbaar zijn). Je kind dragen komt ook ten goede aan premature baby’s die vaak huilen door koliek/reflux omdat baby’s rechtop blijven zitten na de voeding; te vroeg geborenen voelen zich beter als ze goed vastgehouden worden.

Vanaf wanneer mag je (newborn) baby in een draagzak?

Je pasgeboren baby dragen is een optie vanaf de eerste dag. De eisen voor het dragen van baby’s variëren echter naargelang hun leeftijd en grootte – ook al zitten ze in een toestel dat ontworpen is om door ouders rondgedragen te worden! De ruggensteun van dit type kan wat extra zorg nodig hebben bij te vroeg geboren baby’s omdat er nog niet veel ontwikkeling is; maar verder zou elke soort prima moeten werken als je maar verstandig kiest op basis van wat het beste bij je behoeften past (of dat nu je gewicht of lengte is).

Waar let je op bij het kopen van een draagzak?

Het is belangrijk een veilige draagzak te vinden die voldoet aan de Europese normen voor het dragen van kinderen aan de voorkant: NEN- EN 12309 -2. Je kind kan zijn hoofd nog niet comfortabel en stevig in het zitje houden, dus moet er voldoende ruimte achter hem zijn, met voldoende ruimte waar beide armen naar beneden kunnen hangen zonder in de knoop te raken of de beweging te beperken; als aan deze voorwaarden voldaan is dan ben je klaar!
De volgende stap zou zijn na te gaan hoe goed ze passen door verschillende stijlen uit te proberen voor je er een koopt die het beste zou kunnen werken op grond van persoonlijke voorkeur en andere overwegingen zoals verschillen in leeftijd/ontwikkelingsstadium tussen ouder(s).

Waarom Artipoppe?

Waarom Artipoppe? De Artipoppe Zeitgeist draagzak heeft enkele kenmerken die hem comfortabeler maken dan andere draagzakken. Ten eerste is de heupgordel royaal van omvang en

Lees meer »