logo ergobaby draagzak bestebabydraagzak - BesteBabyDraagzak.nl

4x De leukste ergobaby draagzakken.

Karin Frost ontwierp een draagzak die de ontwikkeling van de ruggengraat van een baby bevordert. Het gewicht van de baby wordt gelijkmatig over de heupen en schouders van de ouder verdeeld, waardoor rug en nek minder belast worden. Deze draagzak werd ontworpen met de behoeften van andere ouders in gedachten. In 2003 werd haar visie werkelijkheid.

ergobaby draagzak omni 360
Shop de ergobaby omni 360 op Bol.com

Het verhaal van ergobaby

Karin Frost begon stoffen te bestellen bij fabrieken die werkten op een manier waarmee ze het eens was. Haar eerste ontwerp, de Original Carrier, was gemaakt van 100% katoen.

Dit wasbare model had taille- en schouderbanden van dicht schuim met een verstelbare slaapkap. De draagzak werd alleen via de website aangeboden, maar dit was het begin van zijn trouwe klantenkring. Tegenwoordig wordt ditzelfde product verkocht in warenhuizen over de hele wereld en ook op Bol.com.

De vraag naar gecertificeerde biologische babyartikelen nam toe, dus richtte de firma een nieuwe fabriek op. Ze maakten een organische draagzak die net zo comfortabel is als het origineel, maar met een meer premium gevoel en extra functies. Nu maken ze ook andere producten die passen bij de actieve levensstijl van hun klanten. De ergobaby draagzakken hebben functies die het leven van moderne ouders gemakkelijker en leuker maken. Ze bevatten ook functies voor tech-savvy sportfans en stedelijke professionals.

Welke ergobaby draagzak kiezen?

Ergobaby maakt verschillende soorten draagzakken. De Ergobaby 3P original, de Ergobaby 3P adapt en de Ergobaby 4P omni 360 en de 360. Maar wat zijn de verschillen? We zetten alle Ergobaby draagzakken hier op een rijtje.

 

Ergobaby draagzak 3P Original.

De Ergobaby 3P orginal is een geweldige draagzak. Je kunt je baby op drie verschillende manieren dragen: op de buik, op de rug, en op de heup. De schouderbanden zijn verstelbaar, zodat je hem comfortabel kunt maken voor jou en je baby.

De draagzak kan gebruikt worden voor baby’s die tot 50 pond wegen. Maar als de baby groter is dan dat, heb je een inzetstuk nodig. Het inzetstuk is apart verkrijgbaar en je vindt het op deze website. Tot de baby 68 pond weegt, moet je de inlegger gebruiken. Op de achterkant van de draagzak zit een groot vak waarin je dingen kunt stoppen zoals een slaapmutsje of een luier. Er is ook ruimte voor andere dingen die je nodig zou kunnen hebben, zoals een spuugdoekje of iets anders dat je in de buurt zou willen hebben. Bedenk dat, omdat deze zak op de rug van je kind zit, het misschien niet prettig voor hem is om er harde sleutels in te hebben. Er is een mogelijkheid om een apart afneembaar zakje aan de heupgordel te bevestigen. (Dit wordt apart verkocht), evenals de zuignappen om de schouderbanden te beschermen. De slaapkap is erg mooi en dun, maar biedt bescherming tegen de zon (UPF 50+) en wordt met drukknopen bevestigd. Bekijk hier alle Ergobaby 3P originele draagzakken.

Ergobaby draagzak 3P Adapt.

De Ergobaby 3P Adapt draagzak is mooi en een beetje uitgebreider dan de Ergobaby 3p original. De 3P staat voor de 3 posities waarin je kunt dragen, op de buik, rug en heup. Je kunt de schouderbanden ook gekruist dragen, zodat je de druk op je schouders en rug kunt afstemmen op wat voor jou en je kind het meest comfortabel is. De draagzak kan gebruikt worden vanaf maat 50, zonder een inzetstuk te gebruiken. Je kunt de maat met klittenband in de tailleband aanpassen aan de maat van je kind.

Het klittenband op het achterpaneel is veilig voor je kleren. Er is hier veel ruimte om dingen op te bergen zoals de slaapkap of een luier. Er is ook een apart zakje dat je aan de tailleband kunt vastmaken. De zoogkussens beschermen de schouderbanden. De slaapkap is dun maar biedt bescherming tegen de zon (UPF 50+) en hij klikt vast.

De Ergobaby draagzak 4P omni 360.

De Ergobaby 4P is een luxe draagzak die 4 draagposities heeft: op de buik, rug, heup, en met de baby naar voren gericht. De laatste positie is nieuw en Ergobaby heeft hard gewerkt om hem ergonomisch te maken. De M positie is nog steeds beschikbaar voor de veiligheid van je baby. Als een baby in voorwaarts gerichte positie gedragen wordt, kan hij of zij zien wat er om hem of haar heen gebeurt. De baby kan zich nergens voor verbergen door naar beneden te kijken. Daarom is het belangrijk dat je op de baby let om zeker te zijn dat hij of zij zich op zijn gemak voelt. Als je het niet zeker weet, draai de baby dan om zodat hij of zij je kan zien.

Ons advies is om je kind niet langer dan 10-15 minuten achter elkaar te dragen, zodat je kind kan bijkomen van al het moois dat het net gezien heeft. Je kind te lang op deze manier dragen kan zelfs schadelijk zijn. Je kunt de schouderbanden ook gekruist dragen, zodat je de druk op je schouders en rug kunt afstemmen op wat voor jou en je kind het meest comfortabel is. De draagzak kan gebruikt worden vanaf maat 50, zonder dat een inzetstuk nodig is. De maat van de draagzak is met klittenband verstelbaar, zodat hij goed bij je kind past. Op de rug zit een groot opbergvakje waar je dingen in kunt bewaren als een slaapkapje of een luier. Aan de tailleband zit ook een zakje dat je er gemakkelijk af kunt halen, en dat ideaal is om dingen in te bewaren als een verschoning van kleren of je telefoon. De drager wordt ook geleverd met zuignappen om de schouderbanden te beschermen. De slaapkap is mooi dun maar biedt bescherming tegen de zon (UPF 50+) en hij klikt vast.

De omni 360 heeft een extra neksteun. Deze kan naar binnen geklapt worden voor pasgeborenen die meer neksteun nodig hebben. Als je kind groter is, kun je de neksteun ook een stand omhoog zetten, waardoor het rugpand langer wordt.