10x De beste draagzakken van 2023

Hoera! Jij of een dierbare verwacht een baby binnekort waardoor je op zoek bent naar de beste draagzak van 2022. Bekijk hier de beste draagzak van 2022.

Meer informatie nodig? Lees onze volledige babydraagzak gids voor aanstaande moeder.

Inhoudsopgave

Tula draagzak - free to grow

Waar voldoet een goede draagzak aan?

 

Een draagzak kan enorm nuttig zijn omdat je beiden handen vrij hebt. Daar kunnen we het allemaal over eens zijn. Maar er zijn heel wat verschillende soorten babydragers en draagdoeken. Sommige zijn ergonomisch en andere niet. Sommige babydragers kun je vanaf de geboorte gebruiken, maar andere draagzakken pas als de baby wat groter is. Het is dus belangrijk te weten welke voor jou het beste is. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste voor jou te kiezen.

Om te bepalen welke draagzak goed past bij jou, kijken we eerst naar de belangrijkste eigenschappen van een draagzak:

  • Gemakkelijk in gebruik (simpel kliksysteem)
  • Veilig voor je baby
  • Groeit mee met je kind
  • Trendy en hippe designs (waar ook mannen mee gezien willen worden)

Een draagzak is een fantastische methode om met je baby op avontuur te gaan. Je draagt je zuigeling in een speciaal ontworpen zak op je buik of rug. Draagzakken worden steeds populairder, en er zijn verschillende versies van verschillende fabrikanten verkrijgbaar. We helpen je graag bij het kiezen van de beste draagzak voor jou, of het nu ons merk of een ander merk is.

Wat is een baby draagzak?

De naam spreekt voor zich: een draagzak is gewoon een zak waarin je je kind kunt dragen. Natuurlijk is hij unieker dan de tas van de Albert Heijn kruidenier. Een draagzak is een speciaal ontworpen tas of drager die op het lichaam gedragen kan worden om je baby op een veilige en aangename manier te vervoeren.

Een babydraagzak draag je op je lichaam, meestal op je buik, maar hij kan ook op je rug of zelfs om je heup. Leg de baby daarna in de draagzak. Je kunt op deze manier je beide armen gebruiken om het kind te dragen, want je draagt hem met je lichaam in plaats van een aparte schoudertas of rugzak te gebruiken.

Dit maakt een draagzak tot een ideaal accessoire voor op reis met je kind. Je kunt altijd veel plezier hebben met je zuigeling, waar je ook heen gaat!

Verschil tussen een draagzak en een draagdoek

Er zijn ook draagdoeken, die nogal verwarrend kunnen zijn als je de woorden “draagzak” en “babysling” in gedachten neemt Het grote onderscheid tussen een draagzak en een draagdoek is dat je een draagdoek niet hoeft te knopen zoals je dat met een omslagdoek doet. Ze vervullen allebei dezelfde taak: je kind dragen op

Een babydrager is een meer geavanceerde versie van een draagdoek. Hij wordt vastgemaakt met gespen, en is voorzien van verschillende verstelmogelijkheden. Dit is niet het geval met een draagdoek, want die is uit slechts één stuk stof gemaakt. Dit wil niet zeggen dat draagdoeken niet nuttig zijn; in feite zijn ze heel handig.

Een ander voordeel van een draagdoek is dat je hem gemakkelijk kunt opbergen. Daardoor kun je hem gemakkelijk in je bagage vervoeren. Met een draagzak is dit wat moeilijker omdat hij meer ruimte inneemt en een vreemde vorm heeft als er geen baby in zit.

Verschillende soorten draagzakken

Er zijn verschillende babydragers op de markt. Bij de keuze van een draagzak moet rekening gehouden worden met je lichaamstype, en met de eisen van je levensstijl. Je kunt op verschillende dingen letten bij het winkelen voor een draagzak:

  • Rugdrager, buikdrager, en heupdrager zijn de meest voorkomende draaghoudingen.
  • Tot 9 kilo, tot 15 kilo en tot 20 kilo zijn de meest voorkomende gewichten voor een draagzak.

Wat is de beste manier om te weten of een draagzak de juiste maat heeft?

Dat is een gemakkelijke vraag om te beantwoorden, want in de meeste gevallen zijn alle babydragers even groot. Daardoor zijn babydragers meestal even groot, omdat je ze kunt veranderen om ze goed op je lichaamsbouw te laten passen.

De grootte en het gewicht van je baby bepalen echter welk type het beste voor hem of haar is. Van geboorte tot 20 kilo of ergens daar tussenin, kunnen ze met elke soort draagzak gebruikt worden.

Veel babydragers hebben verschillende standen die versteld kunnen worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de schouderbanden en de heupgordel in de benen van de baby versteld worden. Dit zorgt ervoor dat je baby voldoende ondersteund wordt, terwijl jij van comfort en gemak kunt genieten.

Moet ik mijn baby op mijn buik of op mijn rug dragen?

Een pasgeboren of jonge zuigeling moet meestal op je buik in een draagzak of draagdoek met het gezicht naar je toe gekeerd. Het is niet mogelijk je kind op je rug te dragen tot het oud genoeg is

Het voordeel van een mooi zicht op je baby is dat je hem of haar kunt zien. Je draagt de zuigeling met zijn of haar gezicht naar je toe. Er is geen betere plek om te zijn dan in mama’s armen!

Het is ook haalbaar om je baby op je rug te dragen in een draagzak. Je kunt dit pas doen als je kind in staat is zonder hulp rechtop te zitten. Dus ga er niet meteen mee aan de haal! Dit kan niet met elk type draagzak, dus controleer dubbel voor je er een koopt.

Het nadeel van je baby op je rug dragen is dat je hem niet meer kunt zien. Hij is lichter op te tillen dan op je buik te dragen, dus je kunt hem langer bij je dragen.

Dit zijn de 10 beste draagzakken van 2023

Een draagzak is een goede investering waar jij en je kind lang plezier van zullen hebben. Een draagzak maakt het gemakkelijk om je kind rond te dragen. Het helpt ook een sterkere band tussen jou en je kind te scheppen. Wil je weten wat de beste draagzak is voor jouw behoeften? Bekijk dan de top 10 babydragers van 2022 op deze pagina!

1. Tula – Free To Grow – Beste ergonomische draagzak vanaf geboorte

De Tula Free to Grow draagzak is niet voor niets de meest populaire draagzak. Hij heeft drie standen en kan breder gemaakt worden door de stof uit te spreiden en de drukknopen weer op de juiste breedte vast te maken. Zo heeft je baby, hoe klein of groot hij ook is, altijd de beste ondersteuning. De draagzak groeit met je kind mee!

Tula Free to Grow Linen Sand ergonomische draagzak - vanaf ‘geboorte’ te gebruiken - makkelijk verstelbaar - comfortabel voor ouder en kind

★★★★★
112,97
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurBeige
DraagwijzeBuikdrager | Rugdrager
Min. aanbevolen gewicht kind3 kg
Max. aanbevolen gewicht kind20 kg
Gewicht1214 g
Taal handleidingUniverseel
Type draagzakPasgeboren babydrager (3 kg-20 kg)
Verpakking breedte283 mm
Verpakking hoogte138 mm
Verpakking lengte285 mm

Draagwijze: Buikdrager | Rugdrager | Beige

2. ByKay – Click carrier

De ByKay draagzakken bestaan al een hele tijd, maar het is pas sinds kort dat ze populairder beginnen te worden. Deze goede draagzakken worden nu steeds populairder omdat ze mooi, veilig en ergonomisch zijn. Je hebt verschillende draagmogelijkheden en je kunt ze zelfs als heupdrager gebruiken. De ByKay draagzak is gemakkelijk aan te doen dankzij het handige kliksysteem en heeft een verstelbaar lichaam, waardoor hij geschikt is om zowel een pasgeborene als een ouder kind (tot 18 kilo) te dragen. 

ByKay Click Carrier Classic Draagzak- Black

★★★★★
139,95
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurBlack
DraagwijzeBuikdrager
Min. aanbevolen gewicht kind0 kg
Max. aanbevolen gewicht kind18 kg
Gewicht887 g
Taal handleidingEngels , Nederlands
Type draagzakPasgeboren babydrager (3 kg-20 kg)
Verpakking breedte196 mm
Verpakking hoogte98 mm
Verpakking lengte287 mm

Draagwijze: Buikdrager | Black

3. ergobaby – Adapt

Veel mensen kiezen voor een Ergobaby draagzak omdat ze weten dat het een hoogwaardig en ergonomisch product is. De Ergobaby Adapt kan in drie verschillende posities gebruikt worden en groeit met je kind mee. Dit maakt het een goede keuze voor ouders die een ergonomische draagzak willen die lang meegaat. Deze draagzak van Ergobaby is comfortabel en ergonomisch. Hij past jou en je kind vanaf de geboorte tot hij of zij 20 kilo weegt. Je hebt geen aankleedkussen nodig om hem te gebruiken.

Dit product is voor zowel pasgeboren baby’s als stevige peuters. Het uitklapbare kussen voor hoofd- en neksteun is een heel handige eigenschap. Deze Ergobaby Adapt draagzak heeft ook een opvouwbare babykap die je kind tegen de zon beschermt. Zo kun je ook wat extra privacy creëren (als dat nodig is).

Ergobaby Adapt Ergonomische Draagzak Baby - Grey

★★★★★
139,90
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurGrey
DraagwijzeBuikdrager | Heupdrager | Rugdrager
Min. aanbevolen gewicht kind3 kg
Max. aanbevolen gewicht kind20 kg
Gewicht1021 g
Taal handleidingUniverseel , Engels , Nederlands
Type draagzakPasgeboren babydrager (3 kg-20 kg)
Verpakking breedte209 mm
Verpakking hoogte183 mm
Verpakking lengte273 mm

Draagwijze: Buikdrager | Heupdrager | Rugdrager | Grey

4. ergobaby – Omni 360

De Ergobaby 4P is een luxe draagzak die 4 draagposities heeft: op de buik, rug, heup, en met de baby naar voren gericht. De laatste positie is nieuw en Ergobaby heeft hard gewerkt om hem ergonomisch te maken. De M positie is nog steeds beschikbaar voor de veiligheid van je baby. Als een baby in voorwaarts gerichte positie gedragen wordt, kan hij of zij zien wat er om hem of haar heen gebeurt. De baby kan zich nergens voor verbergen door naar beneden te kijken. Daarom is het belangrijk dat je op de baby let om zeker te zijn dat hij of zij zich op zijn gemak voelt. Als je het niet zeker weet, draai de baby dan om zodat hij of zij je kan zien.

Ons advies is om je kind niet langer dan 10-15 minuten achter elkaar te dragen, zodat je kind kan bijkomen van al het moois dat het net gezien heeft. Je kind te lang op deze manier dragen kan zelfs schadelijk zijn. Je kunt de schouderbanden ook gekruist dragen, zodat je de druk op je schouders en rug kunt afstemmen op wat voor jou en je kind het meest comfortabel is. De draagzak kan gebruikt worden vanaf maat 50, zonder dat een inzetstuk nodig is. De maat van de draagzak is met klittenband verstelbaar, zodat hij goed bij je kind past. Op de rug zit een groot opbergvakje waar je dingen in kunt bewaren als een slaapkapje of een luier. Aan de tailleband zit ook een zakje dat je er gemakkelijk af kunt halen, en dat ideaal is om dingen in te bewaren als een verschoning van kleren of je telefoon. De drager wordt ook geleverd met zuignappen om de schouderbanden te beschermen. De slaapkap is mooi dun maar biedt bescherming tegen de zon (UPF 50+) en hij klikt vast.

De omni 360 heeft een extra neksteun. Deze kan naar binnen geklapt worden voor pasgeborenen die meer neksteun nodig hebben. Als je kind groter is, kun je de neksteun ook een stand omhoog zetten, waardoor het rugpand langer wordt.

Ergobaby Omni 360 Draagzak Baby - Pure Black

★★★★★
179,90
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurPure Black
DraagwijzeBuikdrager | Heupdrager | Rugdrager
Min. aanbevolen gewicht kind3 kg
Max. aanbevolen gewicht kind20 kg
Gewicht1143 g
Taal handleidingUniverseel
Type draagzakPasgeboren babydrager (3 kg-20 kg)
Verpakking breedte24.50 cm
Verpakking hoogte170 mm
Verpakking lengte345 mm

Draagwijze: Buikdrager | Heupdrager | Rugdrager | Pure Black

5. Tula – Explore

De Tula Explore draagzak is een geweldige manier om je kind te dragen. Je kunt hem op je rug en op je buik gebruiken, afhankelijk van wat voor jou het meest comfortabel is. Hij is ook verstelbaar voor kinderen van verschillende grootte, zodat ze altijd de juiste hoeveelheid steun hebben. En hij kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot 20 kilo, dus perfect voor pasgeborenen. Lees ons artikel over de 7 tips voor het gebruik van een Tula draagzak

Tula Baby Draagzak Explore Linen Sand - ergonomische baby draagzak vanaf geboorte

★★★★★
179,90
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurBeige
DraagwijzeBuikdrager | Rugdrager
Min. aanbevolen gewicht kind3 kg
Max. aanbevolen gewicht kind20 kg
Gewicht1297 g
Taal handleidingUniverseel
Type draagzakPasgeboren babydrager (3 kg-20 kg)
Verpakking breedte282 mm
Verpakking hoogte140 mm
Verpakking lengte282 mm

Draagwijze: Buikdrager | Rugdrager | Beige

6. Ergobaby – Embrace

De Ergobaby Embrace Draagzak is een goede manier om je pasgeboren baby te dragen. Hij is veilig en kan gebruikt worden voor baby’s van 3,2 kg tot 11,3 kg. Je kunt hem op twee verschillende manieren gebruiken. Je kind zit in een goede, gezonde houding met de benen gespreid en ondersteund van knie tot knie. Dit is de beste positie voor je baby’s heupen, bekken en ruggengraat. Je baby in de Ergobaby Embrace Draagzak dragen is comfortabel voor jou en je kind. De riemen zijn gemakkelijk vast te gespen en je kunt ze verstellen als je kind meer of minder ruimte nodig heeft.

Ergobaby Embrace ergonomische Baby draagzak - Heather Grey

★★★★★
99,90
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurGrijs
DraagwijzeBuikdrager
Min. aanbevolen gewicht kind3 kg
Max. aanbevolen gewicht kind11 kg
Gewicht679 g
Taal handleidingUniverseel
Type draagzakPasgeboren babydrager (3 kg-20 kg)
Verpakking breedte204 mm
Verpakking hoogte130 mm
Verpakking lengte272 mm

Draagwijze: Buikdrager | Grijs

7. Ilmaha – Mei Tai

De Mei Tai babydrager is een geweldige manier om je kind te dragen. Hij kan op de rug of op de buik gedragen worden. De draagzak is al gevormd, dus je kunt je kind er gemakkelijk in leggen en dan vastgespen. De Ilmaha Mei Tai draagzak is gemaakt van katoen hydrofoob, waardoor hij perfect is om je kind binnen en buiten te dragen. De hydrofobe stof helpt je kind koel en droog te houden door vocht te absorberen.

Ilmaha - Mei Tai Draagzak Uni Oud Roze - tot 20 kg - handgemaakt - 100% katoen OEKO-TEX gecertificeerd

120,95
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurRoze
DraagwijzeBuikdrager
Gewicht0.4 kg
Taal handleidingNederlands

Draagwijze: Buikdrager | Roze

8. Babybjorn – One Air

De BabyBjörn Carrier One Air is een comfortabele voor- en rugdrager voor baby’s. De netstof is zacht en luchtig, waardoor hij goed is voor de gevoelige huid van je baby. Je kunt de maximale zitruimte aanpassen aan je kind, en de hoofdsteun is rond en hoog. Alle instellingen zijn traploos, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste werkt voor jou en je kind.

BABYBJÖRN Draagzak One - Cotton Mix - Beige-Luipaard

★★★★★
197,90
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurCotton-Mix - Beige-Luipaard
DraagwijzeBuikdrager | Rugdrager
Min. aanbevolen gewicht kind4 kg
Max. aanbevolen gewicht kind15 kg
Gewicht377 g
Taal handleidingEngels , Frans , Nederlands
Type draagzakPasgeboren babydrager (3 kg-20 kg)
Verpakking breedte197 mm
Verpakking hoogte72 mm
Verpakking lengte259 mm

Draagwijze: Buikdrager | Rugdrager | Cotton-Mix - Beige-Luipaard

9. Deryan – Meinkind

Je kunt je baby in alle veiligheid en comfort dragen met de ergonomische Deryan Meinkind draagzak. De Meinkind zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling, wat belangrijk is voor de gezondheid van je baby. De M-zit positie houdt ook de benen en heupen van je baby in een comfortabele positie. Ook de rug en nek worden beschermd.

Deryan Meinkind Draagzak - Buikdrager 4-in-1 Antraciet/Grijs

★★★★★
39,95
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

Kleurgrijs
DraagwijzeBuikdrager | Rugdrager
Min. aanbevolen gewicht kind3 kg
Max. aanbevolen gewicht kind22 kg
Gewicht200 g
Taal handleidingNederlands , Engels , Duits , Frans , Universeel
Type draagzakPasgeboren babydrager (3 kg-20 kg)
Verpakking breedte30 cm
Verpakking hoogte30 cm
Verpakking lengte30 cm

Draagwijze: Buikdrager | Rugdrager | grijs

10. Goldbaby – 3.0

De draagzak Star 3.0 is een premium draagzak die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. De breedte van het zitje is bijvoorbeeld verstelbaar, zodat je kind altijd in een comfortabele positie zit. De draagzak is geschikt voor kinderen van 3,5 tot 20 kg, zodat je hem vele jaren kunt gebruiken.

Draagzak Star 3.0 - kakigroen - Premium babydrager vanaf geboorte - GRATIS opbergtas

★★★★★
89,00
Bol.com
sinds 11/04/2024 10:54

Eigenschappen

KleurKakigroen
DraagwijzeBuikdrager | Heupdrager | Rugdrager
Min. aanbevolen gewicht kind4 kg
Max. aanbevolen gewicht kind20 kg
Gewicht800 g
Taal handleidingNederlands , Engels , Duits , Frans
Type draagzakBabydrager (5 kg-20 kg)
Verpakking breedte260 mm
Verpakking hoogte120 mm
Verpakking lengte310 mm

Draagwijze: Buikdrager | Heupdrager | Rugdrager | Kakigroen